Obvestilo o izdaji potrdil za tehnične pripomočke ZIMI

Zadeva: OBVESTILO O IZDAJI POTRDIL ZA TEHNIČNE PRIPOMOČKE IZ PRAVILNIKA O TEHNIČNIH PRIPOMOČKIH ZIMI

Spoštovani!

Pošiljamo vam obvestilo o izdaji potrdil o usposobljenosti za uporabo tehničnega pripomočka v skladu s PRAVILNIKOM o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila.

Za zagotavljanje pripomočka mobilni telefon s šifro TP-28 ali  tablični računalnik s šifro TP-29 ali  prenosni osebni računalnik s šifro TP-30, (upravičenec lahko izbira enega izmed pripomočkov)  bo Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije izdajala potrdila, ki jih bodo upravičenci dobili na podlagi opravljenega preizkusa usposobljenosti za delo s takimi pripomočki. Prvi preizkus bo potekal

v ponedeljek dne 27.10.2014 v prostorih nove knjižnice ZDSSS na Kotnikovi 32 v  Ljubljani med 15. in 17.uro.

Vsi zainteresirani naj se obvezno prijavijo na mail bogdan.saksida@zveza-slepih.si najkasneje do petka 24.10. 2014 do 12. ure. V prijavi naj navedejo svoje ime in priimek, naslov stalnega bivališča ter datum rojstva.

Naslednji preizkusi bodo potekali:

-          3.11.2014 z rokom prijave do 30.10 2014  do 12 ure ;

-         17.11.2014 z rokom prijave do 14.11. 2014  do 12 ure;

-         1.12. 2014  z rokom prijave do 28.11. 2014  do 12 ure in

-         15.12. 2014 z rokom prijave do 12.12. 2014  do 12 ure.

Pri večjem številu prijav se bo  upošteval vrstni red prijavljenih in jih bo o datumu opravljanja preizkusa obvestila Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije.

Zveza bo letos potrdila izdajala brezplačno, v naslednjih letih pa v skladu z razpoložljivimi vsakoletnimi finančnimi sredstvi.

V kolikor  bi se na posameznem društvu našlo vsaj 7  kandidatov, se bo preizkus po predhodnem dogovoru izvedel v prostorih društva. Vsi, ki ste zainteresirani, da bi se udeležili preizkusa na našem društvu pokličite na telefon MDSS Murska Sobota 02 5211042.

Preizkus zajema osnovna znanja uporabe IKT tehnologij, ki ga bodo zainteresirani opravili pred komisijo.  Vsebina preizkusa je razvidna iz priloge A

PRILOGA  A

Pri preverjanja znanja o usposobljenosti uporabe tehničnega pripomočka OSEBNI PRENOSNI RAČUNALNIK bodo kandidatu dane sledeče naloge za izvedbo katerih bo imel na voljo 15 minut:

1

Priklopite napravo v električno omrežje

2

Vključite napravo in zaženite operacijski sistem

Ustvarite mapo na namizju

Preimenujte ustvarjeno mapo

5

Premaknite mapo pod mapo »Moji dokumenti«

6