Ekipa članic vrtnega kegljanja prejemnica priznanja

Tudi letos sta Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju s Športno zvezo Murska Sobota, v dvorani Gledališča Park v Murski Soboti, podelila priznanja najboljšim športnicam in športnikom v letu 2018.

Med dobitniki priznanj  je tudi ekipa vrtnega kegljanja Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota  v sestavi: Silva Mlinarič B1, Marija Jurančič B2, Milica Pongračič B3 (invalidski šport).

Imenovane članice so športnice, ki na državnem nivoju v ciljni skupini oseb z okvaro vida več kot 20   let dosegajo izvrstne rezultate. Navajamo le nekaj zadnjih : 2016 – 1. mesto, 2017 – 1. mesto, 2018 – 3. mesto.

Njihov doprinos na področju športa ni samo odraz osvojenih številnih medalj in pokalov (imenovane nastopajo tudi v posamični konkurenci) temveč se kaže tudi v zadovoljevanju potreb po razvoju panoge vrtnega kegljanja in širjenju interesa za aktivnosti znotraj populacije slepih in slabovidnih oseb s ciljem optimalnega razvoja psihofizičnih sposobnosti, ohranjanja in izboljševanja zdravja in koristno izrabo prostega časa.

Zahvaljujemo se za njihovo aktivno vlogo in prispevek k razvoju invalidskega športa.