Praznik občine Ljutomer

V Ljutomeru so praznovali 60. praznik Občine Ljutomer, kjer so potekali zanimivi dogodki in prireditve. Praznika so se, v sredo, 3.8.2016 udeležili tudi naši člani. Ker je bil ta dan namenjen druženju in predstavitvi različnih javnih zavodov, podjetij in društev, so se naši člani predstavili z vsem dobro poznanimi ljudskimi pesmimi. Našim pevcem so se pridružili še pevci iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije. Tako smo  skupaj zapeli pesmi Šumijo gozdovi domači, Dežela rajska mila in Nocoj je ena lüšna noč. Vodja obeh pevskih zborov je bila prof. Valerija Šömen. Pri nagovoru za javnost je predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota  Vojmir Prosen predstavil aktivnosti in storitve društva. Za zainteresirane je bila izvedena simulacija hoje s belo palico.

Na druženju je sodelovalo 65 različnih društev, ki delujejo v Občini Ljutomer. Ob koncu druženja se je za tako številčno udeležbo vsem skupaj zahvalila tudi županja gospa mag. Olga Karba in vsakemu posebej podelila zahvalno listino.