Edina tema, ki obstaja, je neznanje ...

Medobčinsko društvo splepih in slabovidnih Murska Sobota

1. mednarodni sejem Medical Gornja Radgona

Cilj sejma MEDICAL je bil povezati nosilce medicinskega tehnološkega napredka, zdravnike, medicinsko osebje, bolnike in vse, ki skrbijo za svoje zdravje in za zdravje sočloveka. Predstavljal je sodobne načine odkrivanja, zdravljenja in lajšanja bolezni ter seznanjal prisotne z najboljšimi terapevtskimi praksami in dosežki. Ozaveščal je o pravicah in možnostih, ki izhajajo iz obveznega, dopolnilnega in nadstandardnega zdravstvenega zavarovanja. Omogočal in vzpodbujal je stik ter izmenjavo izkušenj razstavljavcev med bolniki in medicinskimi strokovnjaki. Širil je načela sodobne in etične skrbi za zdravje in zastopal vsa področja takšne skrbi.

Naše društvo je na predstavitveni stojnici sodelovalo od četrtka 14.4.2016 do 16.4.2016. V četrtek, 14.4.2016 so bili  z nami skupaj na stojnici predstavniki Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj s poudarkom na prilagojeni računalniški opremi, v petek, 15.4.2016  predstavniki Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor in Bogdan Saksida s strani Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije.

15.4.2016 smo  ob 11.00 uri v Dvorani 1 na Pomurskem sejmu prisluhnili  okrogli mizi na temo Invalidi in pomen tehničnih pripomočkov v procesu rehabilitacije in na delovnem mestu.